Szeretettel köszöntjük óvodánk és bölcsődénk honlapján!

Intézményünk Csongrád megye Kistelek járásában, Balástyán községben 2017. szeptember 1. óta működik a Balástyai Csudavilág Óvoda és Bölcsőde néven. A óvodai székhelyintézmény a régi E 5 út melletti műemlék jellegű épületben, a bölcsőde a település központjához közeli nyugodt mellékutcában található.

Balástya Község Önkormányzata 2011. áprilisban alapította a bölcsődéjét. A 3 év alatti kisgyermekek elhelyezése és gondozása a Kóródy utca 31. szám alatti, EU pályázati támogatásból átépített épületben történik. Két kisgyermekcsoportunk tágas csoportszobákban, esztétikus környezetben él, étkeztetésükről saját bölcsődei konyhánk gondoskodik. A játszóudvar felszerelése a 3 év alatti korosztálynak megfelelő, a nagy nyári melegben is árnyékos területeket biztosítva. A nevelőtestület 4 tagú, 3 kisgyermeknevelő felsőfokú végzettséggel rendelkezik, minden dolgozó szakképzett. A bölcsőde szakmai munkája saját készítésű szakmai program alapján folyamatosan formálódik a helyi igények és lehetőségek figyelembevételével.

Az óvoda épülete a régi E5-ös út mellett található, átalakítása és felújítása szintén pályázati forrásból történt. A 4 gyermekcsoport tágas, 54-70 nm-es csoportszobákban éli mindennapjait, az óvoda berendezése a nevelőink saját tervei és kivitelezése alapján készült, vidám, meleg hangulatot sugároz. A gyermekek étkezéséről az önkormányzat által működtetett főzőkonyha gondoskodik. A tágas játszóudvaron változatos mozgás és tevékenységlehetőségek lehetőségek állnak a gyermekek rendelkezésére. Az óvoda nevelőmunkáját az elmúlt évtizedekben sok jelentős hazai és uniós program formálta és támogatta. Részt vettünk a Comenius 2000 Közoktatási Minőségfejlesztési Programban, ezt követően 4 környékbeli iskola minőségfejlesztő munkáját támogattuk a hasonló elnevezésű csoportos program keretében. 2008-től alkalmazzuk az Óvodai Integrációs Fejlesztő Programot, ez évtől 2014-ig minden évben sikeresen pályáztunk a program központi támogatására. 2018-tól az EFOP-3.1.3. projektben az Oktatási Hivatal partnereként az Esélyteremtő Óvoda- hálózatba kapcsolódtunk be. 2010-től 3 minősített jó gyakorlatunk megismerésére az egész országból érkeznek óvodapedagógus látogatók, 2012-ben megszereztük a referencia óvoda címet.  2018.ősztől a nevelőtestület bekapcsolódott a Boldog óvoda programba.

A pedagógusok tagjainak többsége több évtizede dolgozik az óvodában, közülük egy fő Mesterpedagógus, 5 fő Pedagógus II. besorolásban és minden dolgozó rendelkezik a munkaköréhez előírt szakképzettséggel. Az óvoda szakmai munkáját saját összeállítású pedagógiai program alapján végzi, melynek tartalmára jellemző, hogy a testületünk által folyamatosan továbbfejlesztett napi munka gyakorlatát tartalmazza.

Hitvallásunk:

„A világ utat nyit annak az embernek, aki tudja, merre tart.” (Ralph Waldo Emerson)

1 Comment

  1. Üdvözlet! Ez egy hozzászólás.
    A hozzászólások moderálásához, szerkesztéséhez és törléséhez látogassunk el a honlapunk vezérlőpultjának
    Hozzászólások menüpontjához.
    A hozzászólok avatarját a Gravatar biztosítja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük